20 травня
Завантажити ще

Російські хакери зламали ряд українських каналів, запустивши трансляцію параду в Москві

Російські хакери зламали ряд українських каналів, запустивши трансляцію параду в Москві
Фото: скріншот з t.me/detector_media

Зранку  9 травня російські хакери зламали супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та «Інтер», запустивши трансляцію параду в Москві на Червоній площі. Про це пише «Детектор медіа» із посиланням на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення. Публічних  коментарів від самих телеканалів наразі немає. 

За словами члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Максима Онопрієнко,  сигнал каналів StarLightMedia та «Інтеру» вже вдалось відновити. Канали оперативно запустили протокол безпеки, щоб вимкнути сигнал.

- Провайдери перейшли на інший спосіб отримання сигналу. Але відбулось кількахвилинне втручання в ефіри, під час якого транслювався Парад побєди з Московії. Канали повернулись до своїх сіток мовлення, - запевнив він.

У «Детектор медіа» уточнили, що трансляція параду тривала з 10:00 по 10:18. В телеграм-каналах вже з’явились відповідні кадри. За словами першого заступника голови Нацради Валентина Коваля, регулятор готує лист до Міжнародного союзу електрозв’язку, спеціального підрозділу ООН.

  •  3 травня кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) атакували інтернет-провайдерів та операторів зв'язку в Татарстані. Головною ціллю атаки українських кіберфахівців були мережі зв’язку в економічній зоні "Алабуга", в якій розташовані більш як 30 виробництв,  зокрема і російського оборонно-промислового комплексу (ОПК). 
  • 15 квітня українські кіберфахівці атакували 15 сайтів російських підприємств, які працюють на військовий автопром країни-терориста.