Завантажити ще

У Києві мінімізують вечірнє освітлення вулиць заради економії

У Києві мінімізують вечірнє освітлення вулиць заради економії
Фото: t.me/Укренерго

У зв'язку з дефіцитом потужностей в енергосистемі України військова адміністрація Києва ухвалила рішення зменшити вечірнє освітлення вулиць. За підрахунками столичної влади, це дозволить заощадити до 20% електроенергії. Про це повідомила прес-служба КДВА.

- Вже ухвалено рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Цілком вимикати всі ліхтарі не будемо. Завдяки системі управління зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше ніж 20%, - зазначили у КМДА.

Мешканців столиці закликали економити електроенергію, особливо у найважливіші для енергосистеми години навантажень - з 18:00 до 23:00. Для цього не слід включати всі потужні електроприлади одночасно, перенести прання на ніч і вимикати світло в порожніх приміщеннях. Це дозволить уникнути аварійних відключень побутових споживачів, наголосили в адміністрації.

  • Навесні російські загарбники посилили атаки на енергетичну інфраструктуру України та регулярно завдають ударів по об'єктах у різних регіонах країни.
  • У Міненерго повідомили, що після російського обстрілу в ніч на 8 травня енергетична система України отримала значні пошкодження. Через це другу добу поспіль можливе обмеження електропостачання для промислових споживачів.