Завантажити ще

Сирський прокоментував поточну ситуацію на Харківщині та біля Часового Яру

Сирський прокоментував поточну ситуацію на Харківщині та біля Часового Яру
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Окупанти  протягом останніх місяців інтенсивно намагалися захопити місто Часів Яр на Донеччині, але 10 травня відкрили ще одну ділянку фронту на Харківщині, намагаючись прорвати оборону ЗСУ біля Вовчанська. Тож ситуація на фронті залишається загостреною. Про це Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський написав у соцмережах.

- Противник активно атакує наші підрозділи на декількох напрямках з метою просування вглиб території нашої держави. Підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено. Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем, - написав Сирський.

Він також зазначив, що для підсилення оборони вживають всі необхідні заходи та оперативно приймають рішення, в тому числі кадрові. 

- Цього тижня  обстановка на Харківщині суттєво загострилась. На даний час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ. Обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, наносять ворогу ураження, - йдеться у повідомленні.

Головком також додав, що на Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється. В одних районах противник має частковий успіх, в інших - Сили оборони витісняють противника та покращують своє тактичне положення.

 На Краматорському напрямку противник не полишає спроб оволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії східніше міста. Безуспішно намагається відновити втрачене положення в районі Кліщіївки. 

  • Вранці 12 травня росіяни скинули авіабомби на Вовчанськ Харківської області. Внаслідок удару знищені та частково зруйновані десятки приватних та багатоповерхових житлових будівель. З-під завалів врятували двох чоловіків, ще одна жінка загинула.
  • Український Президент Володимир Зеленський у суботу, 11 травня, двічі заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За їхніми підсумками президент повідомив про посилення позицій на Харківщині, де продовжуються оборонні операції.