Завантажити ще

В Бєлгороді обвалився цілий під'їзд 10-поверхового будинку, є загиблі та постраждалі (ОНОВЛЕНО)

В Бєлгороді обвалився цілий під'їзд 10-поверхового будинку, є загиблі та постраждалі (ОНОВЛЕНО)
Фото: t.me/ENews112/17705

Надзвичайна подія в російському Бєлгороді сталася вранці 12 травня. На вулиці Щорса поки із невідомих причин обвалився цілий під'їзд багатоповерхового будинку. Російські пабліки повідомляють про щонайменше п'ятьох загиблих, ще понад 20 людей постраждали. Проте під завалами ще можуть бути люди.

- До 20 осіб можуть знаходитися під завалами під'їзду будинку, що звалився в Бєлгороді. На місці працюють рятувальники та військові. Існує загроза обвалення сусідніх під'їздів, мешканців евакуювали, 11 осіб госпіталізували. Серед них - 16-літній підліток та немовля, - повідомляє Telegram-канал 112.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков вже традиційно звинуватив ЗСУ в обваленні будинку.

- Місто Бєлгород і Бєлгородський район зазнали масованого обстрілу з боку ЗСУ. На Харківській горі внаслідок прямого влучення снаряда у багатоквартирному житловому будинку обвалився весь під'їзд з десятого по перший поверх. Виїхав на місце. Усі подробиці згодом, – написав він у Telegram.

Як пише Telegram-канал BAZA, попередньо, удар був завданий із РСЗВ "Вільха". Українська сторона наразі не коментує інцидент. 

Як повідомив Telegram-канал Readovka, у будинку стався обвал даху. У цей момент там перебували рятувальники. На кадрах видно, як величезна бетонна конструкція падає прямо на голови місцевих жителів і рятувальників - лише за секунду вони встигають відбігти від місця ще однієї трагедії. Під завалами можуть знаходитися рятувальники.

  • 14 березня губернатор Гладков зранку заявив про збиття над центром Бєлгорода і районом 8 повітряних цілей. Після цього російські пабліки повідомили про нібито спробу заходу "української ДРГ". Російські ж добровольці  заявили, що це вони діють на території РФ, атакуючи військові об'єкти.  
  • У російському Бєлгороді 12 березня безпілотник літакового типу атакував будівлю адміністрації. Є двоє постраждалих: одна жінка зазнала осколкових поранень, друга – контузії.