Завантажити ще

За дві доби з Харківщини евакуювали 4500 людей через повторний наступ Росії

За дві доби з Харківщини евакуювали 4500 людей через повторний наступ Росії
Фото: t.me/dsns_telegram

За дві доби з Харківської області евакуювали понад 4500 жителів. Про це повідомила 12 травня Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

- Наразі з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 4500 жителів, - розповіли в телеграм-каналі ДСНС України.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час ефіру телемарафону «Єдині новини», що найбільше людей евакуюють з Вовчанської міської громади у Чугуївському районі.

Кореспондент "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір розповів, що люди масово виїжджають з Вовчанська через постійні обстріли й, тому що бояться повторної російської окупації.

За словами Олега Синєгубова, в Харківській області збільшилася сіра зона, тобто кількість населених пунктів на території яких ведуться бойові дії. 

  • Вранці 10 травня російські окупанти спробували прорватись через кордон на півночі Харківської області під прикриттям бронетехніки.
  • У 2022 році більшість окупованих Росією територій Харківської області було звільнено під час контрнаступу ЗСУ 7-11 вересня.