Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
9 травня
Завантажити ще

У ЗСУ спростували інформацію про відведення танків Abrams з поля бою

У ЗСУ спростували інформацію про відведення танків Abrams з поля бою
Фото: t.me/brygada47

Українські військові спростували поширену через ЗМІ інформацію про нібито відведення Abrams із гарячих ділянок фронту. За словами військових, американські танки Abrams чудово показують себе на полі бою і тому Україна не збирається їх ховати. Про це повідомляє прес-служба 47-ї окремої механізованої бригади у Telegram.

- Танки чудово показують себе на полі бою і ми точно не збираємося ховати від ворога те, що зазвичай змушує ховатись його самого. А тим більше – залишати нашу піхоту без такої потужної вогневої підтримки, – зазначили військові.

Українські військові наголошують, що не коментують, з якою метою, куди і що саме перекидають ЗСУ. При цьому вони закликали українців довіряти лише офіційним джерелам інформації.

  • Раніше Associated Press повідомило, що Україна відвела із фронту Abrams. Причиною цього були нібито російські безпілотники, котрі заважали використанню танків. Як написало видання, дрони послаблюють захист танків, тому Abrams нібито перемістили, щоб змінити тактику їхнього застосування.
  • У лютому бійці 47-ї окремої механізованої бригади заявили, що вже більше місяця активно застосовують танки M1A1SA Abrams на Авдіївському напрямку. Вони вперше показали кадри з американськими танками, зроблені на фронті у своїх соцмережах.